logo-skincareplanning

Ayurvedisch massagetherapeut

Ayurvedisch massagetherapeut Nienke Buwalda

Ayurveda is de oudste vorm van geneeskunde in de wereld. De eerste geschriften zijn zeker ouder dan 3000 jaar. Ze staan op rijm omdat het de gemakkelijkste manier was om de receptuur en adviezen te onthouden. Ze zijn in het Sanskriet geschreven. Dit is een taal die tegenwoordig alleen nog voor de geneeskunde in India gebruikt wordt. Ayurveda betekent vrij vertaald “levenswijsheid”.
Over het ontstaan van Ayurveda lopen legende en geschiedenis door elkaar heen. De basis wordt echter gevormd door een drietal vedische geschriften waaruit vandaag de dag nog steeds gewerkt wordt. Heden ten dagen wordt de Ayurveda erkend door de World Health Organisation als natuurkundige geneeskunde.

Ayurvedisch massagetherapeut
Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Hogeschool Ayurvedische Geneeskunde te Nijmegen. De colleges worden gegeven door dr. Robert Persaud die naast zijn studie geneeskunde in Nederland ook vele jaren Ayurvedische geneeskunde gestudeerd heeft aan de universiteit in Kerala (India). Hier wordt de klassieke Ayurveda gedoseerd. Ik ben dus opgeleid volgens de oude traditionele klassieke Ayurveda.

Waar richt Ayurveda zich op?
drpersaudAyurveda schenkt aandacht aan de vele lichamelijke, geestelijke, emotionele en spirituele elementen van het leven die nodig zijn voor gezondheid en welzijn. Je zou het holistisch kunnen noemen en het richt zich op volledige gezondheid ofwel gezondheid op elk niveau. Het is meer dan de afwezigheid van ziekten. Ayurveda gaat op zoek naar balans in geest en lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan yoga, meditatie en behandelingen zoals bijvoorbeeld massages met oliën. Voeding wordt binnen de Ayurveda gezien als geneesmiddel.

Ayurveda streeft naar een totale gezondheid, zowel lichamelijk, geestelijk als innerlijk en uiterlijk. Een gezond evenwicht betekent ook een gezonde en stralende huid. Onze huid is tenslotte het grootste orgaan en de afspiegeling van onze geestelijke en lichamelijke conditie.

Zelf leef ik ook volgens de regels van de Ayurveda. Allereerst uiteraard voor mijzelf. Dit om niet ziek te worden van alle aanrakingen in de behandelingen maar ook om meer geneeskracht in mijn handen te krijgen.

De behandelingen
Als Ayurvedisch massage therapeut richt ik mijn behandelingen op gezondheid. Zowel preventief als genezend. De belangrijkste behandeling is de Abhyanga. Daarnaast geef ik nog een aantal Ayurvedische wellness behandelingen.

Ervaar de genezende kracht van Ayurveda!

Deel dit artikel:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

Beringstraat 3
5665 GS Geldrop
040 285 96 40
@ info@lanine.nl
KvK  17093938 
BTW id
NL 001.347.343.B53
Privacyverklaring

Lanine's Blog

No items found.